Hlíva ústřičná posiluje imunitu

18.1. 2018 | Autor: Kolektiv MŠ

Houba, jež žije na stromech, z nich čerpá sílu.

Možná i proto má hlíva téměř zázračné vlastnosti. Její schopnost výrazně posilovat imunitu dokládá řada studií, přitom se jedná o přírodní prostředek bez negativních účinků, který má i řadu dalších příznivých vlastností. A také skvěle chutná!

Obsahuje mnoho vitamínů, minerálů a stopových prvků, nejcennější jsou však látky zvané glukany. Mají na lidské zdraví více než příznivé účinky. Podporují imunitní systém, přímo zv yšují tvorbu protilátek proti patogenním bakteriím virům i plísním . Vedle třapatky nachové, echinacey, jde opravdu o nejvý znamnější imunostimulátor, který lze navíc užívat bez obav dlouhodoběji.

  • Zvyšují tvorbu červených krvinek, čímž posilují výkonnost a v italitu.
  • Likvidují nebezpečné volné radikály, jež ohrožují naše zdraví.
  • Osvědčily se rovněž při ozařování, kdy mírní negativní účinky, a mají navíc i preventivní účinky proti zhoubnému bujení.
  • Pomáhají také snižovat hladinu cholesterolu v krvi.
  • Jsou velmi prospěšné při alergiích všeho druhu.
  • Použití v naši kuchyni : do polévek a při přípravě masa.

PředchozíDalší