Přírodní kváskový celožitný chléb „ KUBIS „

18.1. 2018 | Autor: Kolektiv MŠ

Složení přírodního kváskového chleba:

přírodní kvásek, celozrnná žitná mouka, sůl, lněné semínko, kmín, voda.

Jedná se o přírodní proces 3 stupňového kvašení.

Žito je velmi prospěšné pro lidský organismus. Obsahuje bílkoviny, uhlovodany, tělu prospěšný tuk a mimo jiné i draslík, který je důležitým prvkem pro výživu slinivky břišní. Proto je tento chléb velmi vhodný u onemocnění diabetes mellitus /cukrovky/ - nezatěžuje trávicí orgány. Vůbec nejdůležitějším prvkem, který obsahuje žitný chléb je fluorid vápenatý. Tento prvek je hlavní stavební složkou zubů a kostí ....

Další přednosti celožitného kváskového chleba :

  • čistí krev
  • vyživuje nervový systém
  • posiluje svalový systém
  • upravuje trávení

Dlouho jsme hledali dodavatele tohoto druhu pečiva. A teď Vás informujeme o tom co Vašim dětem podáváme.

PředchozíDalší